Even over optimale haarverzorging

Een goed zittend kapsel bouw je op in dunne laagjes. Te beginnen met een shampoo welke bij jou type haar past. Stel je hebt fijn en weinig haar en wilt meer volume zodat het meer lijkt. De shampoo van de volume lijn is een professionele shampoo en werkt anders dan ‘gewone’ shampoo. Het haar eerst goed nat maken en spoelen. 
1e x weinig shampoo over beide handen verdelen, een filmlaagje. Van voor naar achteren zoveel mogelijk helemaal in 1 beweging verdelen en inmasseren. Het schuimt dan nog niet heel erg maar haalt dan al wel alle residuen uit het haar. Het doet z’n werk. Dus meer shampoo toevoegen om meer schuim te krijgen hoeft niet, het werkt al. Daarna nog een keer wassen op dezelfde manier. Nu schuimt het meer, goed uitspoelen en eventueel wat uitknijpen. 
Als je haar heel moeilijk doorkambaar is na het wassen en / of stug is dan staan de haarschubben open. Dit gebeurt bij geverfd of geblondeerd haar. Om de schubben te sluiten kun je een volume masker in dezelfde lijn gebruiken. Ook op dezelfde manier aanbrengen en ca 3 tot 5min in laten werken en goed uitspoelen en handdoek droog maken. Na het masker zijn de schubben door de juiste Ph waarde en hydratatie weer mooi gesloten wat er voor zorgt dat het meer glanst en mooi bewerkt kan worden. Het voelt lekker soepel aan, het kan de bocht weer om. Vooral de punten hebben zwaar te lijden wanneer ze nog te stug zijn, die worden eigenwijs springerig of breken eerder af. 
Nu is het tijd om voor stevigheid en bij extra droog haar misschien iets meer hydratatie te zorgen. Dit kan met een paar pompjes Volume conditioner spray of moisture spray (hydratatie en glans) en daarna een filmlaagje Volume Form Cream door het gehele haar te masseren. Aan de lucht laten drogen als je tijd hebt is het beste en op het laatst even rond föhnen. De Volume Form cream kan desgewenst ook nog op droog haar aangebracht worden om verder af te stylen. Het geeft een anti Frizz effect en voelt steviger aan zonder het haar te verzwaren. Een lekkere luchtige versteviging dus. Eventueel wat Reload Stage Staff lak er overheen en klaar voor de hele dag of meerdere dagen.

Bij optimale haarverzorging is 2 x per week wassen meer dan voldoende. Het liefst 1 x per week. Red je dat niet dan is er de Volume Dry Powder Spray. Ideaal om een dagje te verlengen. Het zorgt opnieuw voor volume en absorbeert eventuele vette deeltjes en dat het weer in model gebracht kan worden. 

Zo werkt de Trinity Essential lijn 🤗